Waarom een massage

Herken je het dat je alle ballen hoog moet houden?

Een positief effect van masseren is dat het knuffelhormoon oxytocine vrijkomt. Dit hormoon maakt endorfine aan. Dit zijn zogenaamde geluk hormonen waarvan bekend is dat die onder andere stress bestrijden, maar ook je geluksgevoel bevorderen.

Een massage wordt afgestemd op jouw unieke behoefte of vraag. Daardoor is elke massage anders. Stel, je bent vol in je hoofd, dan wil je meer in contact komen met je lichaam. Of je hebt moeite om keuzes te maken, dan zal je meer behoefte hebben om in je kracht te komen. Heb je het gevoel dat je zoveel “moet” dan wil je meer lichtheid en gemak gaan ervaren.

Soms krijg je lichamelijke klachten, door toedoen van buitenaf of opeenstapeling van problemen (die onbewust naar binnen sluipen) en zich lichamelijk vertalen door pijntjes of andere ongemakken. Door masseren kun je mentaal en geestelijk weer in balans komen.
Masseren is een manier van communiceren met het lichaam.

Massage werkt preventief en is ook zeker bedoeld als je al lekker in je vel zit en goed voor jezelf wil blijven zorgen. 

Er bestaan voor massages altijd contra-indicaties (zie wanneer niet masseren). Twijfel je of je gemasseerd mag worden, neem dan van te voren contact op met huisarts of mij.